sfeerfoto-larissa-abtova

Wie is Larissa Abtova?

Larissa is een Nederlands-Russische schilderes gevestigd in Amsterdam.

Ze is geboren in Riga en meteen was de liefde voor tekenen van de jonge Larissa glashelder. Ze bracht een groot deel van haar jeugd door met het maken van schetsen op het tekenpapier en met de verf die haar ouders aan haar gaven.

Haar allereerste tekening was van een paard uit het dorp van haar grootouders dat ze op vierjarige leeftijd tekende. Tegen de tijd dat ze vijf was, hield Larissa haar eerste tentoonstelling.

Tijdens haar tienerjaren raakte een professionele kunstenaar zo gecharmeerd nadat ze haar werk op een kunstbeurs had ontdekt, dat ze haar uiterste best deed om Larissa’s moeder ervan te overtuigen dat haar dochter was geboren voor de kunst.

In 1991, gewapend met tientallen jaren ontwerpervaring, verhuisde Larissa naar Nederland waar een nieuwe wereld voor haar openging.

Larissa heeft zich onder meer gespecialiseerd in het maken van portretten in opdracht, niet alleen van mensen maar ook van dieren. Larissa probeert iemands ziel en emoties door hun ogen in elk portret op te nemen en ze in een magische, romantische omgeving te plaatsen.

De stijl van haar schilderijen kan het beste worden omschreven als modern realisme en worden onder andere geïnspireerd door de natuur en verre reizen.

Larissa heeft een diploma van de kunstacademie van St. Petersburg.

 

Papiersoorten:

Voor het printen heeft u de keuze uit diverse papiersoorten; vooral hoogwaardige matte papiersoorten in diverse gramsgewichten, uiteenlopend van geen tot veel structuur. Ook kan gedrukt worden op bariet-achtig papier, canvas, tyvek en lichter posterpapier. Er kan tevens op glossy papier worden geprint en er kunnen in overleg allerhande materialen bestellen bij vaste leveranciers.

De gramsgewichten lopen uiteen van 90 gram/m² tot 350 gram/m².

Omschrijving Piëzografie:

Al het werk van Larissa is verkrijgbaar als print op iedere soort van papier maar het liefst op papier van hoge kwaliteit en/of canvas. De techniek waarmee haar prints worden gemaakt heet Piëzografie, een zeer hoogwaardige, galerie-waardige, druktechniek.

Piëzografie is een benaming van de druktechniek die gebruikt wordt, zoals er ook zeefdruk, lithografie of offset bestaat. De printkop spuit in stroken met hoge precisie piepkleine druppeltjes inkt op het papier. Het komt neer op een hoogwaardige versie van inkjet-printen, waar verschil ten opzichte van een desktop printer vooral zit in de hoge kwaliteit van de inkt en het papier. De 12 kleuren-inkten en speciale coatings zorgen voor spetterende kleuren, een diep zwartbereik en kleurvastheid tot wel 100 jaar (onder de juiste omstandigheden), waarmee het voldoet aan de hoogste eisen van kunstenaars, fotografen, grafici, galerieën en musea.

U koopt dus een stuk kwaliteit waar u, ingelijst door Meesters in lijsten, voor tientallen jaren plezier aan zult beleven